Protecție Solară Naturală pentru Copii&Adulți



Dragi prieteni, pentru că vara începe să-și intre în drepturi, chiar dacă până mai ieri a tot plouat prin țară și aici a început din nou să plouă, eu am conceput și preparat o cremă pentru protejarea pielii deopotrivă pentru cei mici și cei mari.  Soarele va ieși din nou și mulți vor pleca către marea cea mare, pe care o iubesc și va rămâne veșnic în inima mea, pentru toate lecțiile care le-am învățat de la ea, pentru toate peripețiile pe care mi le-a oferit de-a lungul vieții de mic copil și pentru tot ceea ce înseamnă ea ca element natural. Te iubesc Soare! Te iubesc Mare! Și mulțumesc din nou Creației! 
           ” Poți închide ochii , dar nu poți stinge Soarele”
                                                               Nicolae Iorga




 Această cremă care conține ingrediente blânde pentru toate vârstele, acționează totodată ca un filtru solar la nivel celular, datorită extractelor și  uleiurilor din aceasta. Ca exemplu,  uleiul de gălbenele, obținut prin macerarea la rece a florilor de gălbenele si musetel în ulei de măsline, uleiul de cătină și uleiul de susan presat la rece, uleiul de cacao si cocos bio extravirgin, apoi  vitamina E naturala. Alături de toate acestea am adăugat oxidul de zinc, fiind un mineral natural cu proprietăți benefice asupra pielii și păstăi de vanilie, conferindu-i  o aromă naturală.

Pielea va fi  perfect protejată in fața radiațiilor solare si împotriva apariției petelor brune. Asigură un bronz de durată și uniform. Protejează pielea de eritemul solar, fără nici o agresiune.

Menționez că o compoziție cu SPF 20 conferă o protectie de cca 95% , iar una cu SPF 50 cca 98%. Această cremă conferă o protectie 96% cu SPF 25
 Nu conține uleiuri esențiale! 
Are o bună rezistență la apă.



Florile de Gălbenele  conțin carotenoide, flavonoizi, mucilagii, substanțe amare și proteice, acid malic, vitamina C. Au acțiune emenagogă, cicatrizantă, antiinflamatoare și multe alte proprietăți.

Extern are bune rezultate în tratamentul plăgilor, înțepăturilor de insecte, tratamentul degerăturilor, arsurilor, eczemelor și pentru tratarea pielii uscate și crăpate.



Mușețelul  are proprietăți calmante, cicatrizante, antiseptice, stimulează regenerarea țesuturilor datorită  și bisabolului. Extractul de mușețel normalizează metabolismul pielii, activează epitelizarea și apariția țesutului de granulație după arsuri. Este benefic pentru orice tip de piele sensibila, antiinflamator, antiritant extrem de eficient 

Cătina încetineşte îmbătrânirea pielii,  pe lângă vitamina C, cătina are vitaminele E şi A. Uleiul de cătină este potrivit pentru toate tipurile de ten, având un puternic efect antirid și protector. Datorită ingredientelor active din conţinutul său, uleiul de cătină vindecă pielea de arsuri (inclusiv solare), răni,  psoriazis, dermatite, eczeme, herpes.


Oxidul de Zinc

Este un mineral recunoscut oficial ca un excelent filtru UVA și UVB, ce acționeazăca o barieră fizică de protecție pentru piele. Este îndeosebi întrebuințat pentru pielea iritată, inflamată șau foarte sensibilă, cum este cea a bebelușilor de exemplu și nu numai. Are efect antiseptic, purifiant, stimulant al vindecării cutanate, cu proprietăți antibacteriene și antifungice.
Uleiul de Vanilie l-am obținut prin macerarea păstăilor de vanilie în ulei de măsline. Acesta fiind bine emolient, și hidratant dăruindu-i un parfum suav.


Uleiul de susan presat la rece și proprietățile lui. Este un ulei care încetinește procesul de îmătrânire a pielii, protejând-o împotriva agresiunilor externe. Absoarbe o parte din razele UV, acționând la nivel celular. Restructurează și hidratează pielea, ușor antireumatic, reduce vătămarea pielii de condițiile meteo extreme, destresant, calmant. Fiind indicat pentru întreținerea tutturor tipurilor de piele.

Uleiul de cocos bio extravirgin este hidratant, nutritiv, emolient, calmant, catifelant, ușor antioxidant și antiinflamator, contribuie la restaurarea barierei hidrolipidice, are parfumul său specific. Indicat pentru pielea uscată și deshidrată, crăpată, descuamată și aspră.

Untul de Cacao bio presat la rece, proprietatile si beneficiile acestuia asupra epidermei:

  • emolient, nutritiv și reparator
  • antioxidant, încetinește procesul de îmbătrânire cutanată
  • ajută la regenerarea filmului hidrolipidic al pielii
  • întărește bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea
  • întârzie apariţia ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire
  • ajută la prevenirea formării vergeturilor și la menținerea elasticității pielii
  • contribuie la o bronzare naturală şi uniformă
  • conferă pielii un aspect mătăsos şi strălucitor
  • intensifică regenerarea şi întăreşte rezistenţa pielii

Uleiul de măsline și proprietățile lui. Un ulei emolient și bogat care hrănește epiderma în profunzime și reglează sistemul natural de hidratare al pielii.  De asemenea calmează roșeața și iritațiile. Fiind foarte blând este bine tolerat de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile.

Ajută tenurile deshidratate, uscate și obosite.

Datorită conținutului de hidroxitirosol (polifenol), vitamine și antioxidanți, uleiul de măsline conferă o strălucire naturală, aparte pielii și ameliorează ridurile.

Previne arsurile solare si uscarea pielii.

Are un conținut ridicat de acid linoleic, luteina ( un antioxidant puternic) și carotenoidul care :

-          impiedică radicalii liberi

-          protejează celulele pielii de îmbătrânirea prematură

-          contine beta-caroten ( vitamina A)

-          fiind un antioxidant puternic –hrănește și intinerește pielea

-          este un foarte bun agent antiinflamator

-          tratează dermatita de scutec


Vitamina E protejează si regenerează pielea.


Ceara de albine și proprietățile ei:

-          antiseptică, tratează rănile și eczemele

-          emoliente, antiinflamatorii și nutritive, conservant natural

-          are efect benefic asupra circulației sanguine și asupra întregului echilibru al corpului

-          conferă pielii suplețe și catifelare

-          are o acțiune de restructurare și elasticizare a pielii

-          are efect calmant și ajută pielea să rețină umezeala

-         are rol de barieră de protecție formând un strat fin pe piele

-          protejează pielea datorită proprietăților sale rezistente la apă

-          are un  efect de reîntinerire asupra tenului

-          conține o serie de principii care rămân active chiar și după prelucrarea termică.

 Conține doar ingrediente naturale și blânde cu pielea. 

Cantitatea este de 110 gr, preț 65 lei
Pentru comandă mă puteți contacta pe adresa de e-mail gradina.cu.dragoste@gmail.com sau pe facebook GradinacuDragoste


Vă doresc o vară frumoasă cu odihnă, bucurie, împlinire sufletească și trupească!
Să zâmbim cu Sufletul!
Mihaela


Un comentariu:


  1. matasoasa si perlata, parca se simte la distanta parfumul ei suav si te imbie sa "gusti" din textura ei fina ca o binefacere pentru epiderma mult solicitata in zilele fierbinti

    RăspundețiȘtergere

Lăsați un mesaj!