Copiii și Natura

Mario cu un fel de ”goarnă” sau vuvuzeaua românească realizată manual din coajă de alun
Copiii cresc și învață multe lucruri, de la cei din jurul lor, de la apă și pământ, de la natură și animale jucându-se și experimentând ei singuri.... Atunci când au nelămuriri vin și  întreabă, pe noi sau pe cei care sunt pe lângă ei.
Anastasia la cules de Sunătoare
și suflă și suflă ... că doar e un nou instrument muzical

Avem un vecin tare de treabă și soția lui la fel, le meșteșugărește și îi învață  tot felul de lucruri, așa cum se jucau ei pe vremuri în această zonă, și eu le mulțumesc din suflet pentru că în felul acesta  nu se uită nici tradiția românească, copiii se joacă cu lucruri naturale și realizate manual. Iar ei sunt cei mai bucuroși!

La aranjatul lemnelor
După terminarea treburilor de pe lângă casă, pleacă din nou să exploreze împrejurimile. Și-au găsit și o ”comoară” secretă, unde au început să-și construiască -spun ei- ”căsuța lor”. Mă uit la ei cum se joacă și îmi crește inima de bucurie, aducându-mi aminte de copilăria mea și de copacii în care stăteam cu orele ...

La plimbare prin pădure
O seară frumoasă  pentru toți copiii și ... pentru toți copiii din noi!

Să zâmbim cu Sufletul!

Mihaela

Un desert crud si delicios!

Desert colorat

Este un desert foarte bun si hrănitor în același timp. Il puteti prepara și pentru o gustare între mese. 
Ingrediente: 
* mere ( noi le avem pe cele de aici, un pic pătate dar sănătoase - ecologice și adunate cu recunoștință) 
* frunze tinere de codița șoricelului (Achillea millefolium) - care cresc din abundență în această perioadă (le puteți înlocui cu frunze de spanac, kale)
* stafide sau alte fructe uscate (înmuitate în prealabil, dacă nu se poate și așa cum sunt)
* apă sau ceai după preferință și căteva frunze de mentă proaspătă pentru cine dorește
Spălați frunzele de codița soricelului și merele, după care adăugați toate ingredientele în cana robotului cu lama în formă de  S.
 Poftă bună! 

Să zâmbim cu Sufletul!

Toate anotimpurile oferă roade!

Crema Antirid Hidratanta

Toate ingredientele sunt  100% naturale și de origine vegetală
O cremă delicată, fină dar în același timp și bogată în ingrediente, pe care le-am ales cu grijă, fiecare având rolul său bine predeterminat. Avand în compoziție plante și uleiuri cu efect antiîmbătrânire - antirid, redă fermitatea și elasticitatea tenului. Fiind de zi, dar nu numai, are și  efect protector solar mediu, datorită cătinei, a gălbenelelor și a uleiului de susan și de cocos extravirgin. Am creat această cremă antirid de zi, după ce am avut cereri pentru o cremă hidratantă de zi dar care să fie cu efecte antirid. Așa că am pornit la creație!
Acesta este rezultatul și sper sa vă placă, pentru că mie și altor prietene ne place tare mult. 

Conține : extract uleios la rece de albăstrele, nalbă mare,cătină,  mușețel, gălbenele, ulei de caise presat la rece, ulei de germeni de grâu presat la rece, ulei de susan presat la rece, ulei bio de cocos extravirgin, ulei bio de măsline extravirgin, rășină, extract hidroalcoolic și infuzie din plantele enumerate mai sus, la care am adăugat și rădăcină de angelică, ceară de albine, vitamina E și un amestec de uleiuri esențiale pure, care în combinație cu aroma cremei naturale a reieșit un adevărat parfum suav și natural bineînțeles. Cantitate 30 ml 
Pentru comandă puteți să ne scrieți direct pe mail la adresa gradina.cu.dragoste@gmail.com
O zi frumoasă tuturor! 

Să zâmbim cu Sufletul!
 Mihaela   
 
Notă . Proprietățile și beneficiile fiecărui ingredient vor fi postate în momentul în care crema va fi si pe pagina Handmade și la formularul de comandă (sper să fie cât de curând pentru că nu mă ocup eu de această operație)

Deodorant Crema Natural, realizat manual


           

Deodorante, sub formă de cremă, pe care le-am realizat cu o multitudine de plante benefice pentru piele și cu aromele deosebit de îmbietoare și terapeutice impletind armonios proprietatile uleiurilor esențiale pure in diferite modele: geraniu&bergamotă, lemongrass&bergamota, iasomie, tea tree, lavandă, ghimbir, busuioc. 
Conține: extract uleios la rece de salvie, mentă, lavandă, mușețel, gălbenele, cuișoare, ceară de albine, bicarbonat de sodiu, oxid de zinc, ulei de germeni de grâu presat la rece, uleiuri esențiale pure. 

Pentru o comandă  scrieți pe mail  : gradina.cu.dragoste@gmail.com sau telefonic  0721647728
Va multumesc pentru sustinere si aprecieri!

Să zâmbim cu Inima!

Mihaela

Abundența pâmântului



Mă simt copleșită de abundența pământului și a Naturii în fiecare anotimp, dar primăvara .... primăvara este  un anotimp special, al reînvierii, trezirea tuturor celulelor la viață, a bucuriei de Soare și a noului., pentru că primăvara totul este un nou.
Descoperim și ne încântăm cu aceste bunătăți acum cât este vremea lor, apoi de cele din anotimpul următor. Toate la timpul lor! Unele dintre ele precum urzica, diferite frunze și verdețuri le găsim și  pe parcursul verii până toamna târziu.


Într-o plimbare cu copiii, ne-am oprit și am adunat ultimile fructe de măceș, pentru a mai face un suc crud
cu miere, foarte bun,gustos și sănătos. Frunzele le-am pus la uscat pentru ceaiuri și extracte.
Fructe și frunze de măceș


Apoi am fost la cules  frunze de zmeur, frunze de mur, cimbrișor, frunze de mesteacăn, muguri de nuc.

Frunze de zmeur










Cimbrișor (Thymus serpillum)
Frunze și mugurași de mesteacăn ( Betulae folium)
 

Muguri și frunzulițe de nuc pentru tinctură



















Untișorul îl adăugăm în salate și în piureuri crude (smoothie) de diferite frunze, din flora spontană și din grădină.

Untișor( sălățica de pădure)

De la sălățica de pădure se consumă doar frunzele tinere,  până când începe să înflorească!




În această perioadă crește din abundență  măcrișul (dreapta cum priviti)  iar alături este rucola sau păpădia de cultură, care fiind cu un gust puternic - apropiat cu al cresonului - o amestec cu salată sau măcriș.
Rucola (păpădia de cultură) și Măcriș ( Rumex acetosella)
 Din frunzele tinere de codița șoricelului, preparăm un piure crud -gen smoothie- cu mere și stafide,  foarte gustos și hrănitor. Îl savurăm la orice oră ca o gustare între mese sau ca un desert.
Frunze tinere de codița soricelului ( Achillea millefolium)
A plouat, a ieșit Soarele și acum plouă iar... noi  în schimb nu stăm, ne vedem de treburile noastre zilnice, ba chiar și la grădină am mai putut semăna un rând de tărtăcuțe, câteva rânduri de Floarea Soarelui,o porțiune cu crăițe, o alta cu micșunele, gălbenele.... și .... așteptăm cu răbdare mândrul Soare să ne bucurăm din nou de căldura lui.
 Iar în  tot acest timp pamântul răspunde încântat cu verdeață de felurite tipuri, gusturi și cu nuanțe de culori care mai de care mai plăcute ochilor noștri.
Ne bucurăm și mulțumim Creației din nou și din nou pentru toată această abundență!
O albinuța culegând nectar din flori de urzică mică
 O saptămână frumoasă tuturor și dacă reușiți sa găsiți timp pentru cateva momente, măcar o oră de relaxare în natură , înconjurați de mult verde, efectele vor fi pe măsură...

Să zâmbim cu Sufletul!


Mihaela

  

Plantări de Primăvară



Pe la jumătatea luniii martie, fiind și Luna în creștere, perioadă propice de semănat, am pus felurite semințe pentru răsaduri și direct în pământ pe feliile de tort ale cercului nostru. 
 
Aici puteți vedea deja o parte din ele cum și-au scos afară căpșoarele după abundentele ploi din această perioadă de aprilie –mai. citeste mai departe