Viata -Trăiri - Experiente - Permaculture Design Course



”Iubirea Divină îmi sporește puterile, mă ghidează și mă susține! "


 Cuvinte simple și profunde, pentru mine, care m-au ajutat să înaintez pe Drumul Vieții chiar și în momentele mai puțin ușoare.

Viața, se derulează din anotimp în anotimp, în cicluri de existență care îmbogățesc Ființa și care, prin acumulări succesive de informații o ajută să facă salturi calitative către înalt. Există așadar forțe ciclice și procese ritmice care sunt create de Dumnezeu pentru a ne propulsa înainte. Iar ultimele evenimente de pe Râul Vieții, și-au adus aportul într-un mod semnificativ pentru mine și pentru cei care sunt acum în această viață -daruri oferite  de Divinitate- copiii „mei”. Puritatea și sinceritatea lor m-au determinat într-un mod creativ să recunosc stările mele sufletești și să aplic transparența vis -a- vis de acestea. Deoarece încă nu sunt tot timpul în starea de prezență, în momentele mai puțin  ușoare mă conectez la Lumina Divină și cu rugăciune și recunoștință simt cum vibrația se înalță. Rugăciunea care mă ajută pretutindeni este Iartă-mă -Te iubesc - Mulţumesc, pe care o murmur necontenit.
Întodeauna, vibrația mai înaltă modelează, așa cum olarul modelează lutul. Iar cel care lucrează cu acest Principiu Universal devine stăpânul propriului său destin.
Pe măsură ce ochii mei interiori  s-au înălțat din nou către frumusețea fără de sfârșit a lumii, mintea a început din nou să genereze  gânduri nobile, iar inima sentimente luminoase. Și o dată cu acest salt au început să se deschidă căile. Tot atunci a apărut și oportunitatea de a participa la Cursul de Permacultură și Design –Mai 2015, care a avut loc la Aurora Community, predat și susținut de Mauricio Umann și Claudian Doboș, împreună cu o parte din echipa comunității.

După terminarea acestui PDC am realizat  diferența  dintre a merge și a trăi un curs real. Am înţeles rostul şi beneficiile acestuia complet diferit atunci când participi şi trăiesti în mod direct.


 Pentru mine, care veneam după o perioadă de doi ani în care am trăit în mijlocul naturii,  era un  proces de reamintire a informatiilor pe care le dobândisem pe parcursul timpului de când m-am mutat în această Vale : Lunca Cernii din Muntii Poiana  Rusca. 
Aurora Community este aproape de locul unde trăiesc eu, practic ne desparte un deal şi un pic.

Ceea ce s-a petrecut în cele 15 zile de curs, mi-a reconfirmat ceea ce  simțeam în interiorul meu: permacultura nu este doar sa faci câteva straturi înălțate, să semeni plante companion și să pui mulch ( paie, fân, frunze, rumeguș, carton, crengi și resturi de lemn mărunțite, materiale naturale, etc –pe straturi sau printre plante) ...    Permacultura se bazeaza pe  cele trei etici fundamentale -  Grija față de pământ, Grija față de oameni și Împărțire echitabilă - Earth Care, People Care & Fair Share.


 Anastasia, personajul central din seria de cărți ”Cedrii Sunători ai Rusiei”, spune acelasi lucru: ” Cei destoinici a lor menire s-o pătrundă și a veciniciei esență, ferici vor trăi, de-a pururea reîntrupându-se, deoarece ei înșiși cu ale lor gânduri fericită vecinicie își plăsmuiesc”.



Apoi, fiind  întrebată de foarte multi cum a fost la curs, am răspuns  simplu: una este să  auzi despre un film, alta să citesti prezentarea filmului, altceva să citești cartea, altfel este să vezi filmul si cu totul altceva să joci în el.
Pregătirea unei sobe vechi pentru a fi  reutilizată
In timpul procesului de transformare



 Așadar pentru mine acum, Permacultura înseamnă – ”O viziune holistică de Viață”. Vă invit și vă recomand cu căldură următorul PDC ce va avea loc in septembrie-octombrie 2015   la Aurora Community. Este un eveniment unic de acest gen, la ora actuală în Romania. Mai multe detalii găsiți aici   http://www.aurora-circle.org/events/100h-pdc-permaculture-design-course-aurora-community-romania-september-2015/
După terminarea PDC-ului, în drum către casă. Aceasta este Valea privită de sus.



 
Să zâmbim cu Sufletul și Inima! 
Mihaela