24 Februarie - Dragobetele






"Iubirea este o esență cosmică. E vie , raţională , dotată cu o înaltă inteligenţă. Iubirea este puternică şi nu degeaba Dumnezeu s-a minunat de ea şi i-a oferit omului în dar măreața ei energie"
siberiana Anastasia





De-a lungul secolelor , omenirea a creat ritualuri in sprijinul vieții și iubirii. C-or fi fost sugerate de Creator -aceste ritualuri - sau că înțelepciunea i-a condus pe oameni spre înalte culmi, nu are importanță. Acestea , cu adevărat , au generat mult bine de-a lungul veacurilor și au ajutat tinerii să-și afle fericirea și iubirea veșnică . Acestea erau școală superioară și examen universal.



Fara a te ingrijora prea mult de ziua de mâine. 
Ia această zi drept un dar al Fortunei.
Această zi îţi este oferită pentru a fi tânăr , 
Pentru a dansa în timp ce seva nouă urcă ,
Iar moartea nu îndrăzneşte să mai dea târcoale.
Acum e timpul să descoperi noi îndeletniciri
Pentru locurile de joacă sau pieţele publice, 
Să descoperi că acestea sunt locuri
Pentru şoapte aprinse de dorinţe ,
Când noaptea cea dulce acoperă întâlnirile secrete,
Locuri pentru de-a v-aţi ascunselea
Şi pentru chicotele indiscrete ale unei fete
Ce se ascunde într-un colţ.
Iar de pe braţul ori degetul ei se răpeşte trofeul.
Şi ea - aproape că îi rezistă. 
           
                       --- autor H

Seva primăvăratică începe să urce în trunchiul copacilor. Creşterea este la început aproape insesizabilă , dar apoi îşi face simţită prezenţa prin brusca explozie de verdeaţă. Dar secretul creşterii rămâne încă ascuns în această perioadă. Lumea este încă acoperită de culorile iernii, chiar dacă primăvara a început deja să se ivească, pe ascuns. 

Tot aşa şi în sufletele noastre este prielnic să învăţăm să trecem prin nopţile si iernile tăcute ale vieţilor noastre , perioade în care pare că nimic nu rodeşte ...
Însă munca interioară din această perioadă este cea care va crea cadrul pentru creşterea pe care ceilalţi o vor observa mai târziu. 
Pastrându-ne încrederea şi de-a lungul vremii geroase a iernii , primăvara va veni cu alaiul ei de flori si miresme imbietoare pentru toate fiinţele vii , deschizându-se în plinătatea frumuseţii ei .

De pe 25 Februarie se spune din strămoşi că începea o perioadă în care vremea devenea schimbătoare şi chiar urâtă uneori. Tot aşa , în mod inevitabil şi vieţile noastre se schimbă. Şi noi avem propriile noastre anotimpuri. Vremea se schimbă mereu - poate fi însorită sau înnorata, poate fi ploioasă sau furtunoasă. De-a lungul perioadelor însorite , bucuria şi recunoştinţa să ne insoţească ! Iar când vremea este mai putin plăcută sau urâtă , să rezistăm , să acceptam si răbdatori sa aşteptăm primăvara, ea urmează întodeauna ! 

Zile minunate sa avem !
Să zâmbim cu Inima ! 

Mihaela 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați un mesaj!